A kft alapítás mindig tartogat számunkra megismerni valókat bár nem mondanám, hogy kimeríthetetlen téma.Kft alapításon belül muszáj említést tennünk a társaság szervezetéről. Két kötelező társasági szervet foglal magában. Szükségszerűen működik a többszemélyes korlátolt felelősségű  társaságnál a taggyűlés mint a társaság  legfőbb szerve , s minden kft-nek kell legyen ügyvezetője aki az ügyvezetési feladatokat látja el.

A kft alapítás során a kötelező szervek mellett létre kell hozni a kft-nél is felügyelőbizottságot, illetve lehet választani állandó társasági könyvvizsgálót is.

Legfőbb szerve a taggyűlés, amely foglalkozik a beszámoló elfogadásával, osztalékról dönt, pótbefizetéssel tagkizárással a taggyűlés foglalkozik illetve a tisztségviselők megválasztásával is. Tehát a kft alapításnál rendkívül fontos a taggyűlés

Ügyvezető hívja össze a taggyűlést illetve munkáltatói jogokat gyakorol, tagi nyilvántartást vezet.
Abban az esetben ha Egyszemélyes Kft.-röl van szó az általam előbb említett  jogokat egy személy képviseli. Következő cikkemben olvashat többet az egyszemélyes kft alapításról.