Kft alapítása INGYEN

A Kft alapítás mai bejegyzésében, az ügyvezető szerepéről írok egy részletes tudnivalót.

Rengeteg felelősséggel jár az ügyvezető személye, amely minden gazdasági társaság típusnál megtalálható, és szükséges betölteni a szerepét.

Amikor a Kft alapítás történik, akkor ennek a tisztségnek a betöltéséről is gondoskodni kell, ugyanúgy, mint minden másról.A létesítő okiratban szerepel ez a tisztség, amelyhez a megválasztott személy minden egyes adatát meg kell adni.Szerepel benne a teljes neve, a születési helye, ideje, anyja neve, személyigazolvány száma.

Az ügyvezető az, akinek felelős döntéseket kell hoznia, és mindenképpen az őt kinevezett gazdasági társaság érdekeit kell szem előtt tartania.

Nem egyszerű feladatkörről van szó, hiszen minden egyes döntést megfontoltan kell meghozni, mert az ügyvezető felelősséggel tartozik a döntései iránt.

Minden egyes dokumentumot aláír, ami a társasághoz kapcsolható. Legyen akár hivatalos, akár üzletkötő szándék, az ügyvezető aláírása elengedhetetlen.

Természetesen, hogy ha azt érzékelik, hogy az Önök által kiválasztott ügyvezető, nem megfelelően teszi a dolgát, végzi a kötelességét, akkor mindössze csak annyit kell tenniük, hogy leváltják.