Kft alapítás - ügyvezető

Az előző Kft alapítás, ügyvezető leváltás bejegyzés során, elkezdtük megbeszélni részletesebben azt, hogy milyen esetben tudjuk leváltani, és hogyan az ügyvezetőt.

Hogy ha úgy érzik, hogy rossz személyt választottak erre a pozícióra, akkor ne habozzanak élni a törvény adta lehetőségeikkel, és keressenek egy alkalmasabb személyt.

Az előzőekben megbeszéltünk három lehetőséget, amit most további három lehetőséggel bővítek ki.

Mindenképpen forduljanak ügyvédhez, ha leakarják váltani a gazdasági társaságuk ügyvezetőjét, mert nincsen kettő egyforma eset, és ezek a lehetőségek általánosítva élnek csak.

Lehet, hogy van további, sokkal kedvezőbb lehetőségük is!

- Lemond az ügyvezető.

Az is előfordulhat természetesen, hogy az ügyvezető úgy gondolja, hogy számára elég volt, és még az ideje lejárta előtt lemond tisztségéről.
Nem kell aggódni, sok esetben történik ilyen, és nem kell egyből a legrosszabbakra gondolni.

- Kizáró okok.

Vannak olyan esetek, amelyeknek a megvalósulása esetén, nem maradhat meg az adott személy által betöltött tisztségében az adott gazdasági társaságban. Ezek a kizáró okok mindenképpen a törvényekben keresendőek részletesebben.

- Ügyvezető halála.

Az utolsó eset pedig, amikor a társaság ügyvezetője meghal.

A halál minden tisztség betöltésénél azt jelenti, hogy már nincsen valaki a tisztségében.

Remélem, hogy ezzel tudtam sokat segíteni, és mindenki fel tudja majd használni a Kft alapítás során, az itt megszerzett információkat.