Nézzük meg, hogy a Kft alapítás – felmondás témánkat illetően, milyen felmondási tilalmak vannak megfogalmazva.

Mivel szó volt arról, hogy határozatlan idejű munkaviszony esetén, ha a munkáltató mond fel, akkor kötelező az indoklás, és ez alól természetesen vannak kivételek, ezért mindenképpen érdemes arról is szót ejteni, hogy mit jelent az, hogy felmondási tilalom, és milyen esetben van ilyen.

A felmondási tilalom, mint kifejezés, olyan tényállások összefoglaló elnevezését jelentik, ami azt jelenti, hogy egyes esetekben a munkáltató felmondási jogának gyakorlása korlátozás, kizárás alá kerül.

Kettő csoportba kell szednünk a felmondási tilalmat. Az egyik, amikor eset, amikor a felmondást nem lehet közölni az okok fennállása során.

Hogy ez mit jelent?

Azt jelenti, hogy ha van olyan ok, ami miatt a munkáltató fel szeretne nekünk mondani, akkor addig azt nem teheti meg, ameddig az az ok fennáll, létezik, hanem csak utána, miután már az ok már nem lesz jelen pillanatbeli.

A másik felmondási tilalom, amikor közölheti a munkáltató a felmondást a munkavállalóval az ok fennállása idején is, de, a csak az ok megszűnését követő napon kezdődik a felmondási idő.

Mely esetre vonatkozik a felmondási tilalom?

A következő esetekben nem gyakorolhatja a munkáltató a felmondási jogát: várandósság estén; szülési szabadság ideje alatt; fizetés nélküli szabadság esetén, amelyet a gyermek gondozása céljából vettek igénybe; önkéntes és tényleges tartalékos katonai szolgálatteljesítés esetén, valamint, ha egy nő jogszabály szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelést kap, de a maximum tartama, a megkezdéstől számított hat hónap.

Ezek lennének a Kft alapítás – felmondás, felmondási tilalmak rövid és velős tudnivalói.

Érdemes ezeket előre feljegyezni és tudni a Kft alapítás során, hogy amikor munkavállalókat alkalmazunk, és elbocsátásra kerül a sor, akkor ne kövessünk el semmilyen jogszabálysértést. Ismerjük azt a bizonyos közmondást, hogy jobb félni, mint megijedni.