Kft alapítás, Kft alapítás 2015 - Felmondás
Kft alapítás, Kft alapítás 2015 - Felmondás

A Kft alapítás blogunk mai témája a felmondás. Megnézzük alaposabban, hogy a felmondás során kell –e indoklást csatolnunk, milyen jellegű legyen az indoklás, valamint, hogy mikor jár a végkielégítés.

A Kft alapítás egyik későbbi velejárója, hogy munkavállalókat alkalmazunk ahhoz, hogy a cégünk kívánt eredményének az elérését segítsége az illető. De természetesen nem utolsó szempont az sem, hogy a gazdaság fellendítésében nagy szerepet játszik a munkahely teremtés is.

Kezdjük onnan, hogy a munkaviszony kettő féle lehet. Lehet egy határozott időre szóló, és egy, ami határozatlan időre szól.

Az első variációnk legyen az, hogy a munkáltató mondja fel a munkaviszonyt, méghozzá határozatlan munkaviszony esetén.

A törvény ebben az esetben előírja, hogy ebben a helyzetben, a munkáltatónak kötelessége az, hogy megindokolja a felmondást. Figyelni kell, mert a felmondásnak is vannak követelményei a munkáltatóval szemben. A felmondás indoklásának mindenképpen valósnak kell lennie, világosnak és okszerűnek.

Nem lehet csak úgy, összevissza kitalált és értelmetlen dolgokat indoklásképpen leírni.
Az indoknak összefüggésben kell lennie három dologban, először azzal, hogy a munkavállaló a munkaviszony gyakorlása során, milyen magatartást tanúsít, megszegi –e azokat a szabályokat, amelyek rá vonatkoznak.

Második, hogy a munkavállaló képessége volt –e a probléma, tehát, hogy alkalmatlannak bizonyult a munkára.

Harmadik a működéssel összefüggő okok, ami alatt a létszámcsökkentést, átszervezést és egyéb hasonló ilyen dolgot kell érteni.

Ha Kft alapítás -t és bővebb információt szeretnének, akkor látogassanak el a linkelt oldalra és kérjenek tanácsot bátran!

Ennyit mára a Kft alapítás – Felmondás témát illetően, amelyet az elkövetkezendő cikkekben folytatok tovább.