Egy kis idő eltelt az utolsó bejegyzés óta a Kft alapítás blogon, de most egy új témát hoztam, amelyben szó esik arról, hogy miben is lehet a segítségünkre a kezdetek kezdetétől a Kft alapítás során a könyvelő.

Kezdjük az elejétől. Amikor Kft alapítás történik, nem csak a cégnév, ügyvezető, székhely és egyéb más gondos kiválasztása szükséges, hanem könyvelői munkát is igénybe kell vennünk ahhoz, hogy jól tudjon működni a létrejövő cégünk a jövőben.
A könyvelő sok mindenben tud segíteni már az elején.

Többek között segítségét kérhetjük abba, hogy a székhelyet választása hova ideális bejelenteni, a jövőbeli társaságunk számára.

Abban is segít, hogy mely tevékenységek végzése az, amely számunkra megfelel, hogy hogyan kell azt bejelenteni, és, hogy kell –e a tevékenység végzéséhez bármilyen szükséges okirat.

Ezeken túlmenően, segít kiválasztani az adózás módját is, hogy minél célszerűbb, hatékonyabb és egyszerűbb legyen.

Segít kitölteni azt a beadványt, amelyet az ügyvezető kinevezése miatt be kell nyújtani az adóhatósághoz.

Valamint tanácsot ad a törzstőke befizetését illetően, hogy mennyi összeget, mikor és hogyan érdemes befizetni a cégalapítás során.

Nagy segítség a könyvelő, hiszen a fentebb említett példák nagyon jól érzékeltetik azt, hogy tulajdonképpen nem csak a cég működése során számolgatnak a pénzzel és az adóval, hanem már a kezdetektől fogva hatalmas segítséget nyújtanak.